Hollen en stilstaan

Nadat ik in oktober als zzp’er startte, kwamen de opdrachten als vanzelf binnen. Ik schreef sindsdien zeven lange artikelen (twee over hepatitis, een over e-health, twee over hematologische kanker, een over xerostomie en een over prostaatkanker) en een nieuwsbericht over een oratie, en ik redigeerde drie lange teksten. Maar vorige week was het opeens stil. Dat voelde raar. De tijd die vrijkwam kon ik goed gebruiken, onder andere om mijn website online te zetten en om mijn huiswerk te doen voor de cursus die ik volg. Maar toch: raar. Ik werd er zelfs een beetje onzeker van.

Deze week vliegen de opdrachten me weer om de oren en moet ik ‘gewoon’ weer hard werken. Geruststellend wel, hoewel ik nu opeens geen tijd meer heb om mijn sintgedichtenwebsite (www.eenhelepiet.nl) af te maken. Maar misschien is het volgende week weer rustig… Als zzp’er is het hollen en stilstaan, dat hoor ik ook van andere zzp’ers.

Mijn goede voornemen: de volgende keer dat ik het een weekje rustig heb, ga ik – naast achterstallig onderhoud verrichten – er gewoon van genieten en me verder geen zorgen maken.

2 thoughts on “Hollen en stilstaan

  1. Als ZZP-er is het niet gemakkelijk te genieten van je vrije tijd, als je niet zeker weet of er op korte termijn nog wel een opdracht volgt. Misschien ligt het voor schrijvers / journalisten iets genuanceerder dan voor grafisch vormgevers etc. Maar de stress als er even niks is, lijkt me voor iedereen even frustrerend. Dus wens ik je veel succes bij je nieuwe voornemen.

    1. Thanks! Ja, ik realiseer me nu dat het voor alle ZZP’ers geldt. Ik was er wel voor gewaarschuwd, maar je begrijpt het pas echt als je het zelf beleeft…

Comments are closed.