Intro

Bent u op zoek naar een ervaren medisch of wetenschapsjournalist die complexe inhoud toegankelijk weet te verwoorden? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Sinds 2004 schrijf ik voor diverse opdrachtgevers in de medische sector en voor publieksbladen. U kunt bij mij terecht voor interviews, artikelen en persberichten. Van 2016 tot 2022 was ik daarnaast freelance eindredacteur van Transparant, het magazine van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

Toegankelijk maar genuanceerd

Mijn taak als journalist is om zó te schrijven dat de lezer vanzelf zin krijgt om verder te lezen. Dus maak ik mijn teksten helder en aansprekend, en zo toegankelijk als mogelijk. Zonder onnodig moeilijk taalgebruik, maar wel met behoud van de broodnodige nuances.

Overbruggen

Als journalist wil ik graag een brug slaan tussen de experts en de lezer. Daarbij helpt het dat ik inmiddels veel medische en andere kennis heb opgedaan. Niet alleen via mijn studie natuurkunde en promotie in de medische wetenschappen, maar vooral ook door de vele interviews die ik sinds 2004 afnam.
Uiteraard pas ik mijn taalgebruik aan de lezer aan. Want de lezer van een publieksblad als Radar+ vraagt om een heel ander verhaal dan de specialist die het blad Medische Oncologie leest, of de patiënt die toevallig een magazine openslaat in de wachtkamer.