Heerlijk in de wacht

Fantastisch! Ik sta in de wacht. Niet telefonisch, maar gewoon, in real life. En dat ‘fantastisch’ is niet cynisch bedoeld – ik ben er oprecht blij mee. Mijn artikelen zijn af of ze wachten op correcties, mijn interviewafspraken zijn gemaakt maar haha, niet voor vandaag, mijn facturen zijn gemaakt en/of verstuurd en zelfs de btw-aangifte is de deur uit. Voor het eerste kwartaal van 2021! Dat nog niet eens voorbij is! En het is ook nog eens mooi weer! Even niets te doen hebben is heerlijk als je weet dat de volgende opdrachten al klaar staan en je je dus geen zorgen hoeft te maken.

Lente. Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Deze ruimte in mijn agenda schept de mogelijkheid om lekker de zon in te gaan (deed ik vandaag al uitgebreid en zal ik morgen zeker weer doen), verder te schrijven aan mijn kinderboek dat al bijna vier jaar lang tergend traag in wording is, en om eindelijk weer eens een blogje te schrijven, het blogje dat je nu leest.

Misschien is het leuk om eens wat te delen over mijn werkzaamheden. Wat zeg je, niet!? Echt niet!?! Pech, ik doe het lekker toch. Zo schreef ik de afgelopen twee maanden voor ZonMw artikelen over diabetes (2x), darmbacteriën, epilepsie en multipel myeloom, plus drie over onderzoek naar SARS-CoV-2 (met o.a. Marion Koopmans). Verder verdiepte ik me onder meer in ervaringsdeskundigheid in de psychiatrie, virusonderzoek in het NKI, een medisch monitoringssysteem voor lage- en middeninkomenslanden (hou vol! hou vol! we zijn er bijna!), een zeldzaam deficiëntiesyndroom, aangeboren oogziekten, bestraling van uitzaaiingen in de lever, bloedplaatjestransfusies bij te vroeg geboren baby’s enzovoorts. Het meeste van wat ik de afgelopen maanden schreef is nog niet verschenen, maar wel dit verhaal in de Antoni over immuuntherapie. Als het goed is ploft bovendien vandaag of morgen de nieuwe Radar+ op de mat, themanummer ‘De man’, met daarin twee stukken van mij: eentje vol (on)ware vooroordelen over mannen en een portrettengalerij met zes heuse supermannen. Variërend van BN’ers tot een oudere meneer die zich met hart en ziel inzet voor het goede doel. De vorige editie van Radar+ draaide overigens juist om het thema ‘De vrouw’ en daarvoor schreef ik twee artikelen: een deels persoonlijk relaas over bèta/technische vrouwen, en een portrettengalerij met vijf technische vrouwen. Erg leuk om te doen allemaal. Verder zijn de eerste artikelen voor de volgende Transparant (20 april naar de drukker) binnen en geredigeerd, en last but not least (of misschien toch wel least…?) schreef ik zojuist een blogje. Nu nog een paar zinnen schrijven aan het kinderboek en dan weer vol goede moed met mondkapje op de Albert Heijn in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + twee =