CV

Na een studie natuurkunde in Leiden, waar ik ook een propedeuse filosofie behaalde, promoveerde ik in de geneeskunde. Mijn onderzoek was gericht op het herkennen van vroege stadia van mondkanker (Autofluorescence spectroscopy for the classification of oral lesions). Na mijn promotie wilde ik meer de breedte in. Schrijven vond ik altijd al leuk, dus koos ik voor een loopbaan in de journalistiek. Ik volgde een cursus Wetenschapsjournalistiek in Utrecht en werkte als eindredacteur van Hardware.info. Daarnaast schreef ik freelance voor KWF Kankerbestrijding, medische uitgeverij Benecke en Cicero, het toenmalige magazine van het Leids Universitair Centrum (LUMC).

Van 2005 tot oktober 2015 werkte ik bij directoraat Communicatie van het LUMC. Vanaf 2009 was ik daar eindredacteur/bladmanager van het externe magazine Cicero, gericht op wetenschap, zorg en onderwijs in het LUMC. In 2015 verscheen het eerste LUMC Magazine, specifiek bedoeld voor patiënten. Als eindredacteur was  ik medeverantwoordelijk voor het opzetten en ontwikkelen van dit blad. Daarnaast schreef ik persberichten en artikelen voor het medewerkersblad Lumens en de elektronische nieuwsbrief. Naast mijn baan in het LUMC werkte ik ook als freelancer voor onder andere KIJK, Endocrinologie, Medische Oncologie, De Psychiater, Oncologie Up-to-Date, New Scientist en J/M.

Na exact tien jaar werkzaam te zijn geweest bij het LUMC besloot ik in 2015 om fulltime te gaan freelancen. Daar heb ik nooit spijt van gekregen. Ik schrijf vanuit mijn gedeelde werkruimte in het Brouwershuys te Rotterdam voor diverse opdrachtgevers (zie Artikelen) en ben daarnaast freelance eindredacteur van Transparant, het kwartaalblad van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Zie verder LinkedIn.