*

Bent u op zoek naar een ervaren medisch of wetenschapsjournalist die complexe inhoud toegankelijk weet te verwoorden? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Sinds 2004 werk ik voor opdrachtgevers als KIJK, Oncologie Up-to-date, LONGWIJZER, Antoni (magazine Antoni van Leeuwenhoek), De Psychiater, Radar+ magazine, Medische Oncologie, Hemato-oncologie, het Leids Universitair Medisch Centrum, de Nederlandse Transplantatie Stichting, de Nierstichting en Medidact Oncologie. U kunt bij mij terecht voor interviews, artikelen en persberichten. 

Toegankelijk maar genuanceerd

Mijn taak als journalist is om zó te schrijven dat de lezer vanzelf zin krijgt om verder te lezen. Dus maak ik mijn teksten helder en aansprekend, en zo toegankelijk als mogelijk. Zonder onnodig moeilijk taalgebruik, maar wel met behoud van de broodnodige nuances.

Overbruggen

Als journalist wil ik graag een brug slaan tussen de experts en de lezer. Daarbij helpt het dat ik inmiddels veel medische en andere kennis heb opgedaan. Niet alleen via mijn studie natuurkunde en promotie in de medische wetenschappen, maar vooral ook door de vele interviews die ik sinds 2004 afnam.
Uiteraard pas ik mijn taalgebruik aan de lezer aan. Want de lezer van een publieksblad als Radar+ vraagt om een heel ander verhaal dan de specialist die het blad Medische Oncologie leest, of de patiënt die toevallig een magazine openslaat in de wachtkamer.